677 orsaker att älska Borgå

Med anor som sträcker sig tillbaka till vikingatiden och stadsrätter som diskuterbart givits år 1346, eller senare, är Borgå Finlands näst äldsta stad efter Åbo.

Beläget endast ca 50 km öster om Helsingfors är Borgå en livfull stad som växer och utvecklas. Staden har kring 50 380 invånare varav ca 30% har svenska som modersmål. Borgå är kanske mest känd för den tidlösa och unika stämningen i Gamla stan med sina smala kullerstensgator och trähus, men det moderna Borgå bjuder bland annat på ett rikt restaurangliv som inte många städer kan tävla med, där ekologiska och lokala produkter kommer till sin rätt. Staden är känd som en kulturstad dit författare, musiker och konstnärer dragits, detta är lika sant idag som på nationalskalden Runebergs tid.

Svenska veckan i Borgå ordnas som ett samarbete mellan Borgå stads kulturtjänster, Kulturhuset Grand och Borgå medborgarinstitut på uppdrag av Svenska Finlands Folkting.
Under veckan ordnas evenemang för alla åldrar men främst för barn och unga. Programmet är avsett för såväl finsk- som svenskspråkiga med målet att bryta språkmurarna.

Borgå

Kontaktperson

Cecilia McMullen

cecilia.mcmullen@grand.fi

Program