Den traditionella filmvisningen under Svenska veckan bjuder på nordisk film och filmprat med Gabriella Lindblom efter filmen.

Under Svenska veckan visar vi nordisk film i Villa Lande. Denna gång visas Den svavelgula himlen, som säkert gick många förbi under pandemin. Efter filmen bjuder vi på kaffe med dopp och filmprat med Gabriella Lindblom, som även leder filmklubben Pony i Dalsbruk. Välkommen med! 

Biljettpris: 8€. I Biljettpriset ingår kaffe med dopp efter filmen.

Om filmen:

Författaren Frej har vuxit upp i skuggan av den välbärgade och mäktiga familjen Rabell. En familj som bär på hemligheter under den välpolerade ytan. Frej kommer själv från betydligt mer knappa förhållanden och han blir vän med den självsäkre Alex och förälskar sig djupt i Alex lillasyster Stella.

Deras band är starkt men skoningslöst, den erotiska attraktionen förvandlas till en hunger som är omöjlig att stilla, och genom decennierna kretsar de två ständigt kring varandra utan att kunna vare sig välja eller välja bort sin kärlek.

Då Alex blir knivhuggen fördjupar sig Frej i minnen som spänner sig från det ljusa 1960-talet till nutid om kärlek, generationer, familjeband, bedrägeri och vänskap över tid. Han minns livet från ungdom till medelålder, samtidigt som den stora världen förändrades och trängde in i deras liv. Minnen som färgas av kön, klass och tidens gång.

Filmen är regisserad av den Jussi-belönade regissören Claes Olsson och baserar sig på Kjell Westös succéroman.

Åldersgräns: 12 år
Filmens längd: 120 min.
Regi: Claes Olsson
Manus: Erik Norberg ja Claes Olsson
I rollerna: Nicke Lignell, Tom Rejström, Linda Zilliacus, Sannah Nedergård, Pekka Strang, Johanna af Schulten, Mimosa Willamo, Max Forsman, Jonna Järnefelt
Genre: Drama

Plats

Bio Fix, Villa Lande

Adress

Engelsbyvägen 8
25700 Kimito
Finland

Visa på karta

Tidpunkt

mån, 06.11.2023, 17:30 - 19:00

Tillträde

Öppet för alla