Vi inventerar kylskåpet och lagar lasagne på trattkantareller och det som redan finns hemma.
Avsnittet publicerades på torsdagen 5.11.2020 klockan 7.45. Medverkande: Sandra Mellberg, Mia-Maja Wägar.
Lasagne med trattkantareller
Ingredienser
300 g lasagneplattor
600 g trattkantareller
2 msk smör
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk soja
1 krm svartpeppar
1 dl mjöl
5 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl finklippt persilja
200 g riven stark ost
Gör så här:
- Ansa svampen, skär smått och fräs upp så att vätskan avdunstar.
- Ansa löken och finhacka. Tillsätt fett i pannan och fräs löken på medelvärme så den mjuknar. Tillsätt mjöl, mjölk och grädde. Låt puttra i 5 minuter och smaksätt. Tillsätt persilja och kontrollera smaken.
- Häll upp ¼ -del av såsen på bottnen av en ugnsfast form. Placera därefter ut lasagneplattorna, fortsätt med såsen och varva sedan plattor och sås. Översta lagret ska vara sås. Täck med osten.
- Gratinera i 225 grader i cirka 35 minuter.