Vi inventerar kylskåpet och lagar lasagne på trattkantareller och det som redan finns hemma.

Avsnittet publicerades på torsdagen 5.11.2020 klockan 7.45. Medverkande: Sandra Mellberg, Mia-Maja Wägar.

Lasagne med trattkantareller

Ingredienser

300 g lasagneplattor
600 g trattkantareller
2 msk smör
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk soja
1 krm svartpeppar
1 dl mjöl
5 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl finklippt persilja
200 g riven stark ost

Gör så här:

  1. Ansa svampen, skär smått och fräs upp så att vätskan avdunstar.
  2. Ansa löken och finhacka. Tillsätt fett i pannan och fräs löken på medelvärme så den mjuknar. Tillsätt mjöl, mjölk och grädde. Låt puttra i 5 minuter och smaksätt. Tillsätt persilja och kontrollera smaken.
  3. Häll upp ¼ -del av såsen på bottnen av en ugnsfast form. Placera därefter ut lasagneplattorna, fortsätt med såsen och varva sedan plattor och sås. Översta lagret ska vara sås. Täck med osten.
  4. Gratinera i 225 grader i cirka 35 minuter.

Återvänd till avsnittsöversikten