Gamla recept från 1700- och 1800-talen öppnar upp en spännande värld för alla som är intresserade av matlagning, färgning och huskurer.
Föreläsning: Historiska recept från högreståndshem i Åbotrakten 1750–1850 11.11 kl. 14
Varför använde man fyrtio ägg till en mandeltårta och med vilka inhemska råvaror kunde man ersätta citron och hummer? Vad serverades på en finare middag i Åbo vid sekelskiftet 1800 och hur botade man till exempel frossa och gikt?
Redaktör Maren Jonasson från Svenska litteratursällskapet i Finland berättar om gamla recepthandskrifter och arbetet med boken Historiska recept i urval (2023).
Föreläsningsavgift 11 / 8 €. Innehåller entreavgiften till museet. OBS! Museikortet accepteras inte som betalningsmedel. Längd cirka 45 min. Multifunktionsrum Mikstuura.
Apoteksmuseet och gården Qwensel
Västra Strandgatan 13b
20100 Åbo
Finland