Gamla recept från 1700- och 1800-talen öppnar upp en spännande värld för alla som är intresserade av matlagning, färgning och huskurer.

Föreläsning: Historiska recept från högreståndshem i Åbotrakten 1750–1850 11.11 kl. 14

Varför använde man fyrtio ägg till en mandeltårta och med vilka inhemska råvaror kunde man ersätta citron och hummer? Vad serverades på en finare middag i Åbo vid sekelskiftet 1800 och hur botade man till exempel frossa och gikt?

Redaktör Maren Jonasson från Svenska litteratursällskapet i Finland berättar om gamla recepthandskrifter och arbetet med boken Historiska recept i urval (2023).

Föreläsningsavgift 11 / 8 €. Innehåller entreavgiften till museet. OBS! Museikortet accepteras inte som betalningsmedel. Längd cirka 45 min. Multifunktionsrum Mikstuura.

Plats

Apoteksmuseet och gården Qwensel

Adress

Västra Strandgatan 13b
20100 Åbo
Finland

Visa på karta

Tidpunkt

lör, 11.11.2023, 14:00 - 14:45

Tillträde

Öppet för alla