Seniornätverksträff: Sjung sorgen!

En intim konsert med Carita Holmström & Annika Cleo kring det som vi alla drabbas av under livets gång med efterföljande diskussion.

SJUNG SORGEN! -en intim konsert kring detta som vi alla drabbas av på ett eller annat sätt under livets gång. Handlar sorg alltid om förlust? Hur privat är sorgen och hur kan vi dela den med varandra? Om att mista, om att tappa och hitta nytt fotfäste. Om att möta ensamheten för att finna ny gemenskap. Om att invänta tonregnet för att uttrycka det osägbara. Om att bli lämnad kvar med herrelösa minnen. Detta och mycket mer handlar Sjung sorgen om! Vi bjuder in till en akustisk konsert i intimt format med Carita Holmström & Annika Cleo. Vi vill ge orden i och runt musiken utrymme. Utgående från våra egna upplevelser av sorg kommer du att få höra nyskrivna sånger av Carita Holmström och Annika Cleo samt ton- sättningar till dikter av bl.a. Tua Forsström, Solveig von Schoultz och Bruno K. Öijer samt funderingar kring sorg.

Fast sorg är privat behöver man inte alltid vara ensam om den utan det kan kännas skönt att sitta tillsammans och lyssna på och känna igen sig i andras upplevelser av sorg. Efter konserten ordnas en samtalsstund som leds av psykoterapeuten Benita Söderström tillsammans med oss artister.

På scenen: Carita Holmström & Annika Cleo. I arbetsgruppen även Anna Simberg & Benita Söderström.

Carita Holmström är en ansedd musiker, kompositör, artist och pedagog vars musik har stor stilistisk spännvidd. Annika Cleo är en välkänd artist & kompositör som verkat inom den finlandssvenska kultursfären sedan tidigt 90-tal.

Anna Simberg verkar som dramaturg, dramatiker, översättare och regissör. Benita Söderström är pensionerad psykoterapeut med livslång erfarenhet av bla sorghantering. Projektet har förverkligats med understöd från Svenska Kulturfonden och Stiftelsen Tre Smeder.

Längd: ca 60 min. + diskussion, utan paus. Kaffeservering, infotorg. Språk: svenska

Arr. Seniornätverket i samarbete med Nordhuset

Seniornätverksträff: Sjung sorgen!

tisdag 2.11 kl. 14.00-15.30
  • Seniornätverksträff med Tisdagsmatiné
  • Carita Holmström & Annika Cleo: Sjung sorgen!
  • Efterdiskussion ledd av Benita Söderström, infotorg
  • Ingen förhandsanmälan
  • Fri entré

Nordhuset

Mosaiktorget 2 / Nordsjöv. 7
00980 Helsingfors
Finland