Tisdagsmatiné med Mikael "Gusse" Andersson: Hurra en hurri!

Föreställningen är av ståuppkomik-karaktär. Med humor och självironi behandlas finlandssvenskar, svenska språket, dialekter och fördomar.

Mikael "Gusse" Andersson kliver fram iklädd folkdräkt och med ett dragspel i handen. Han artikulerar ivrigt och tar till mängder av skämt och finlandssvenska dialekter. Strax byter han om till ”finlandsvenskarnas fritidsdräkt” – en färggrann, blommig skjorta, illgröna byxor och tennisdojor. Sedan berättar han en sibbovits, som en riktigt äkta sibbobisi. Han beskriver sig själv – finlandssvensken.

Föreställningen går på svenska, men kan modifieras så att även sådana med svaga kunskaper i svenska hänger med. Den genomsyras av positivitet och uppmanar bl.a. mänskor till en bra kommunikation genom att lära sig flera språk. ”Hurra en Hurri!” har med framgång spelats runt Finland ett hundratal gånger för finskspråkiga elever, men också för finlandssvenskar vid olika tillfällen.

Text och regi samt på scen: Mikael “Gusse” Andersson
Språk: svenska
Längd ca 60 min
För: högstadiet, gymnasiet, andra stadiet, vuxna
Fritt deltagande men begränsat antal platser och obligatorisk förhandsbokning för grupper via Kultus.fi eller per epost:
siw.handrooskelekay@hel.fi

Arr. Finlands Svenska Folkting i samarbete med Nordhuset. 

www.vuotalo.fi

Mikael "Gusse" Andersson i Hurra en hurri!

Tisdagsmatiné med Mikael "Gusse" Andersson: Hurra en hurri!

  • tisdag 3.11.2020 kl. 13.00
Nordhuset
Mosaiktorget 2 / Nordsjöv. 7
00980 Helsingfors

I samarbete med

Folktinget