Svenska dagen fest med Hundra röster och Dollypops!

Det bli konst och musik, en skål och modersmålets sång på Luckan Kyrkslätts svenska dagen fest. Välkomna!

Höstens roligaste fest firas den 6 november i Luckan! Svenska dagen till ära ställer vi till med fest och just du är bjuden.

Vi kör i gång festligheterna kl. 18 med en skål. Finlandssvenska Dollypops, bestående av tre skönsjungande damer och en herre på tuba, uppträder och festtalet hålls av Corinna Tammenmaa.

Dessutom blir det vernissage för Luckans nyproducerade utställning Hundra röster. Utställningen är en hyllning till hundraåringen Finland och består dels av ett ljudlandskap där hundra personer i Kyrkslätt med tre ord, på svenska fått beskriva kommunen och dels av hundra svartvita fotografier på dessa personer. Idén med att låta ett ljudlandskap fylla Luckan under november är att tydliggöra det svenska språkets existens i Kyrkslätt. Luckan Kyrkslätt är en för alla öppen mötesplats på svenska och det ska höras då du stiger in! Syftet är samtidigt att stärka känslan av att höra hemma någonstans - även för nyinflyttade.

Välkommen att fira svenskheten och att sjunga modersmålets sång med oss!

Passa samtidigt på att köpa hem Dollypops pinfärska skriva, vars officiella utgivningsfest hålls samma veckas fredag den 10 november. Kyrkslätt Luckans Svenska dagen-gäster har sålunda lite förtur med att köpa skivan, vilket vi är både glada och stolta över!

Bild: privat arkiv

Svenska dagen fest med Hundra röster och Dollypops!

  • måndag 6.11.2017
    kl. 18.00 till kl. 20.00
Luckan
Saloviusvägen 3
02400 Kyrkslätt