Så sant!

En snabbkurs i viralt självförsvar

Pjäsen riktar sig till eleverna i Sirkkala skola.

Så sant! är en mångmedial klassrumsföreställning som får eleverna att tänka till kring media och nyheter. Målgruppen är årskurserna 4-7 och produktionen är specifikt anpassad för att sättas upp i klassrum. Föreställningen spelas på svenska. 

Så sant! ger genom teaterns upplevelseformat insyn i hur nyheter och offentliga budskap produceras och sprids, samt i vilket syfte de skapas. Skådespelarna blandar friskt fiktion med format som eleverna känner till från medievärlden och internet. Upplägget är humoristiskt och interaktivt. Eleverna försätts i situationer där de själva får avgöra vad som är sant på riktigt och vad som är nyheter baserat på känsla. Vad är till exempel skillnaden mellan åsikt och fakta? Hur fungerar smygreklam? Vad kan man lära sig av youtubers? Hur fungerar ett klickbete och vad behöver du själv tänka på när du publicerar på nätet?

Så sant! är skriven av skådespelaren och journalisten Elisa Makarevitch. Makarevitch fungerar även som regissör och skådespelare och intar klassrummen tillsammans med skådespelarkollegan Ole Øwre.

Så sant!

  • onsdag 6.11.2019 kl. 09.30 till kl. 10.30
  • onsdag 6.11.2019 kl. 11.00 till kl. 12.00
Sirkkala skola
Sirkkalagatan 20
20700 Åbo

I samarbete med

Folktinget