Musikinstitutet Kungsvägen: Barnoperan Dumma kungen

Dumma kungen är en saga om att våga möta det som är nytt och okänt.

Med anledning av Finlands 100-års jubileum sätter Musikinstitutet Kungsvägen (MIK) upp en barnopera i november 2017. Barnoperan är nyskriven av författaren Monica Vikström-Jokela och kompositören Cecilia Damström och den framförs av operastudion, barnkörerna och instrumentalister vid MIK. Regissör är Seija Metsärinne.

Dumma kungen är en saga om att våga möta det som är nytt och okänt. Det vågar inte kungen, han blir väldigt förargad och ängslig när främmande människor från Plattland en dag flyttar in i hans rike Mittland. Tänk om de nya invånarna inte begriper att kungen alltid har rätt? Tänk om de talar ett språk som inte kungen förstår - hur ska han då kunna tjuvlyssna på dem? Inte gör drottningen heller situationen bättre: hon bryr sig bara om att vinna mästerskapen i kompiskånk. Vilken tur att det hemlighetsfulla barnet Tinder också flyttar in i kungens slott!

Barnoperan riktar sig till ca 4-åringar och uppåt
Biljetter: 10 € / 5€ (4-12 år, studerande, pensionärer) fr o m 18.9.2017 från NetTicket.fi eller kansliet@kungsvagen.fi, tel 050 4491183
Arrangör: www.kungsvagen.fi

Musikinstitutet Kungsvägen: Barnoperan Dumma kungen

  • lördag 11.11.2017 kl. 16.00
Nya paviljongen
Västra skolstigen 3
02700 Grankulla