Klubb Ankdamm: Crimson Peak & Green Light District

Svenska veckan i Nordhuset avslutas med en Klubb Ankdamm-kväll med popbandet Crimson Peak och hiphop-bandet Green Light District från Hfors.

Crimson Peak kombinerar färgstarka röster med dallrande gitarrer och slagkraftiga trummor för att skapa sitt unika, fängslande poprock-sound. Green Light District är en energisk hiphop-grupp från Helsingfors, som leker med gränserna mellan flera olika genrer.

I mars 2018 släppte Crimson Peak sin första singel ”Mountainside” tillsammans med en musikvideo filmad i de norska bergen. Låten vann titeln ”Årets finlandssvenska låt 2018” vid musikkongressen Musik & Talang. Bandets nyaste singel ”Come Alive” släpptes i maj 2019 och har hyllats i radio och media.

Crimson Peak:
Elias Losinskij-Kovanko, sång, gitarr
Lina Sandvik, sång, piano
David Strang, gitarr
Yones Wilson, gitarr
Emilia Lindblom, bas
Daniel Illman, trummor

Green Light District erbjuder ett tajt och levande live-uppträdande som blandar både elektroniska och organiska element och som garanterar en livlig upplevelse för lyssnaren. Bandet har nu i över ett år arbetat i studion med nytt material och släppt sin debut EP år 2020. Tidigare år har GLD uppträtt på scener i Tyskland, Sverige och omkring i Finland t.ex. Blockfest och som huvudartist på Tavastia.

Green Light District:
Rami Bakieh, rap
Max Majander, rap
Toivo Hellberg, gitarr
Richard Söderlund, trummor
Oscar Fagerudd, bas

Längd ca 120 min utan paus. Klubb-kväll, A-rättigheter, Café Pokkari är öppet kl.18-19, dörrarna öppnas kl. 18.30. Vi värnar om säkerhetsavstånden genom att begränsa antalet platser. Biljetter á 15/8€ via Lippu.fi eller vid dörren 2 h före.
Arr. Nordhuset

www.vuotalo.fi

Crimson Peak är det ena av de två banden på Klubb Ankdamm

Klubb Ankdamm: Crimson Peak & Green Light District

  • lördag 7.11.2020 kl. 19.00
Nordhuset
Mosaiktorget 2 / Nordsjöv. 7
00980 Helsingfors