Grisen som glömde att hon var en gris

Föreställningar för daghemsgrupper, fullbokade, man kan höra sig för om ev. ströplatser via epost: siw.handrooskelekay@hel.fi

 

Unga Teatern bjuder igen på en turnéföreställning för de allra minsta. Grisen som glömde att hon var en gris heter den och är skriven av Harriet Abrahamsson. Det är en tokrolig, varm berättelse som passar för alla mellan 3-6 år. Den handlar om viktiga saker som identitet och var vi hör hemma, men den är inte för komplicerad och berättas med en stor nypa humor. Allt det som de allra minsta behöver och tycker om.

Pjäsen handlar om en liten gris i identitetskris. En dag tappar en skata en kastrull i huvudet på henne. Minnet är temporärt borta och grisen vet inte mera hur mamma ser ut. Kultingen går ut i den närliggande trakten och letar och träffar då på allehanda djur som hon misstar för sin mor. Hon träffar en höna, en hare, en ko och en häst. Djuren reagerar på olika sätt, men ingen är hennes mamma. Till sist får hon kastrullen i huvudet på nytt, minnet återvänder och slutligen hittar hon sedan också sin mamma. Slutet gott, allting gott – som sig bör.

Regi, scenografi och dräkter: Paul Olin
På scen: Stella Laine och Harriet Abrahamsson

Affischbild: Lasse Idman

Föreställningens längd: 40 min.

Maxpublik: 80 personer

Grisen som glömde att hon var en gris

Grisen som glömde att hon var en gris

  • måndag 4.11.2019 kl. 09.30 till kl. 10.10
  • måndag 4.11.2019 kl. 10.30 till kl. 11.10
Rastis
Fjärdstråket 6
00980 Helsingfors

I samarbete med

Folktinget