Författarkväll i biblioteket

Författarkväll i Borgå huvudbibliotek med Sanna Tahvanainen.

Författaren Sanna Tahvanainen besöker Borgå huvudbibliotek måndagen den 4 november kl. 17.30. Hon intervjuas av redaktören Solveig Arle.

Under besöket berättar Tahvanainen om sin nyaste bok Körsbär i snön (Schildts & Söderströms, 2019). Romanen utspelar sig New York och berättar om den unga Sylvia Plath. Boken avslutar Sanna Tahvanainens kvinnotrilogi. De tidigare verken är Bär den som en krona (om drottning Victoria) och Den lilla svarta (om Coco Chanel).

Tahvanainen debuterade som nittonåring med diktsamlingen Fostren. Hon har förutom lyrik skrivit kolumner, romaner, skådespel, hörspel och barnböcker. Själv säger hon att hon sitter i diket mellan poesi och prosa och vägrar stiga upp på någondera sidan. Hon skriver för att gestalta frågor och känslor, människoöden och historiska skeenden, som berör henne så starkt att hon inte kan låta bli att skriva om dem. Litteratur är viktig för att den ger både tröst och en känsla av mening.

Kvällen ordnas i samarbete med Borgå medborgarinstitut. Evenemanget är svenskspråkigt, kostnadsfritt och öppet till alla. Välkommen!

Författarkväll i biblioteket

  • måndag 4.11.2019 kl. 17.30
Borgå huvudbibliotek
Prästgatan 20
06100 Borgå

I samarbete med

Folktinget