Dockteater Sagan om den lilla farbrorn

Unga teaterns dramatisering av Barbro Lindgrens klassiska barnbok Sagan om den lilla farbrorn.

Det var en gång en liten farbror. Det var en mycket ensam liten farbror. Ingen brydde sig om honom fast han var snäll. De tyckte han var för liten. Och så tyckte de han såg för dum ut.”

Så börjar Barbro Lindgrens klassiska barnbok Sagan om den lilla farbrorn.  Den skildrar hur det är att känna sig ensam och utanför, men också hur delad glädje blir dubbel glädje. Den tar också upp det svåra ämnet med svartsjuka. Den behandlar det viktigaste man kan ha i livet – nämligen vänner.

Dick Idman har satt upp en fin, liten föreställning baserad på Barbro Lindgrens underbara berättelse. Föreställningen ryms in i en kappsäck ungefär och turnerar runt på dagisar och kulturhus för de allra minsta. Där öppnar sig en magisk värld för barnen, dockteaterföreställningen utspelar sig på en egen liten scen med egna miniatyrstrålkastare, med egen pytterekvisita och med världens sannolikt minsta vridscen.

Dick Idman turnerar land och rike runt i Unga Teaterns regi med Sagan om den lilla farbrorn under våren och hösten 2018. Han besöker hela den svenskpråkiga region som ingår i Unga Teaterns turnéområde, även inkluderande de så kallade språköarna.

Text: Barbro Lindgren
Regi och på scen: Dick Idman
Scenografi, rekvisita och teknik: Lasse Idman
Längd: ca 40 minuter
Byggtid: 1½ h, rivningstid: 1 h
Spelutrymme: 3 x 3 meter, mörkläggning
Åldersrekommendation: 3-6 år

Dockteater Sagan om den lilla farbrorn

  • fredag 9.11.2018 kl. 10.00 till kl. 10.40
  • Kontaktperson Karin Ihalainen, 050-3111640
Gymnastiksalen Svenska dagiset
Teinintie 4
15200 Lahtis

I samarbete med

Folktinget