Det händer på museet

Utställningar, mysterier och äventyr i Kommendantshuset

De odödliga – Tingens minne 5.11.2019–28.3.2020
Specialutställningen är en kombination av en konstutställning och en museiutställning, med föremål från Lovisa stads museums samlingar och konstverk inspirerade av dessa. Det centrala temat är minnet, särskilt museets roll som samhällets minne.

Kommendantshusets basutställning: I Kommendantshuset från år 1755 finns gustavianska möbler, silver- och tennföremål,  föremål som anknyter till stadens maritima historia och mycket annat intressant ur bygdens lokalhistoria. Bland annat kan du bekanta dig med Jean Sibelius tid i Lovisa och stadens tid som badort

Iverusmysteriet: Kom med familjen eller kompisgänget och lös Iverus mysterium! Lovisa stads museums första intendent, den originella Dr Jedvard D:sson Iverus, har gömt gåtor i museets utställning. För att lösa gåtorna krävs ingen faktakunskap, men desto mer samarbets-, iakttagelse- och slutlednings- förmåga. För grupper på 2-6 personer. Lämpligt för ca 12 år uppåt, finns det vuxna med i gruppen kan också yngre vara med. Företaget Room Escape Running Rabbit från Helsingfors står bakom förverkligandet.

Kommendantens vind: Handgriplig historia för barn och andra med experimentlustan kvar. På Kommendantshusets tredje våning får man röra, känna och uppleva historien med alla sinnen.

På upptäcktsfärd till museet: Kom och leta efter museimöss och lär er samtidigt något nytt om museets föremål. Efter en lyckad upptäcktsfärd väntar en belöning ur museets skattkista.

Det händer på museet

  • söndag 10.11.2019 kl. 12.00 till kl. 16.00
  • öppet ti-fre & sön kl. 12-16
  • fritt inträde
Lovisa stads museum
Parkgatan 2
07900 Lovisa

I samarbete med

Folktinget