”Att segla är nödvändigt” ---------------NÅGRA PLATSER KVAR ÄNNU!

En musikafton med Benny Törnroos som tillsammans med Henrik Wikström (pianot) framför sånger och musik av Lasse Mårtenson.

”Segla, blott att segla, är nödvändigt. Livet är en enda lång seglats som går upp och ner i vågor, möter storm och solens lågor, även lugnet efter varje strapats.”

Välkommen till en musikalisk kavalkad som bjuder på Mårtensons mest älskade sånger och melodier. Allt från kända tv-temamelodier till klingande skärgårdsvalser och schlagernummer. Kvällens konferencier är Mårtensons goda vän Benny Törnroos och Henrik Wikström vid pianot.

Foto: Benny Törnroos

OBS! I all vår verksamhet har vi observerat de säkerhetsanvisningar som berör coronavirusepidemin. I våra evenemang följer vi kontinuerligt de rekommendationer som Vanda stad och staten beslutat om.

 

Lasse Mårtenson föddes i Helsingfors. Redan i tidiga tonåren var han en fenomenal pianist. Efter Louis Armstrongs besök i Finland i slutet av 40-talet var Lasse vikt för jazzen. När krogshowernas tid blomstrade i början 60-talet var det dags att inta sångarens roll. Det blev många hits. Nousevan auringon talo, Laiskotellen, Kaikessa soi blues, Mä lähden stadiin, Tien kuningas.

”Att segla är nödvändigt” ---------------NÅGRA PLATSER KVAR ÄNNU!

  • tisdag 3.11.2020 kl. 18.00 till kl. 19.15
  • För alla åldrar
  • Längd ca 75 min (utan paus). Biljetter 4 €. Biljettreservationer: kulttuuriliput.vantaa.fi
  • Kontaktperson: kulturproducent Tuula Kinos, tuula.kinos@vantaa.fi
Kulturfabriken Fernissan
Dickursbyvägen 36
01300 Vanda

I samarbete med

Folktinget