Du som är lärare/elev i en högstadieskola – Se hit!

Jörn Donner

Välkomna att fira Svenska dagen 6.11 tillsammans med andra högstadier runt om i Finland i din egen skola men ändå tillsammans och njut av jubileumsårets mest oväntade show! X MÖTER X – STREAMING  med skådespelaren och imitatören Christoffer Strandberg.

VAD OCH MED VEM?

X möter X är en storsatsning under Svenska veckan som lyfter upp viktiga personer i det tvåspråkiga och 100-åriga Finland. Högstadier har möjligheten att delta i detta unika streamingprojekt, där Christoffer Strandberg (Yle X3M) gör intervjuer i egenskap av de intervjuade. Intervjuerna kombinerar humor och allvar, imitation och berättelser ur de intervjuades liv, på samma gång som Svenska dagen uppmärksammas. 

Eleverna får genom att delta i projektet möta bland annat Elisabeth Rehn och Krista Siegfrids som möter sig själva, medan Humorgruppen KAJ möts i en enda person!  

NÄR OCH HUR?

Streamingen sker i den egna skolmiljön på Svenska dagen den 6.11 klockan 12.  För att delta behöver skolan utse en kontaktperson. Kontaktpersonen ska göra en gemensam intresseanmälan för skolan, samt ta emot instruktioner om sändningen.  Intresseanmälan sänds per e-post till elin.sundell(a)luckan.fi senast 29.10.    

Streamingen är en storsatsning under Svenska veckan och Finlands jubileumsår. Projektet är ett samarbete mellan Folktinget, Luckan och Yle X3M. 

UPPLEV EN OFÖRGLÖMLIG SHOW!